TÜBİTAK TEYDEB transfer ödemesi özetle erken ödeme olarak tanımlanabilir. Bu ödemenin amacı Ar-Ge projesi desteklenen işletmelerin projenin yürütülmesi sırasında yaşayabilecekleri […]
TÜBİTAK TEYDEB transfer ödemesi özetle erken ödeme olarak tanımlanabilir. Bu ödemenin amacı Ar-Ge projesi desteklenen işletmelerin projenin yürütülmesi sırasında yaşayabilecekleri […]
Mor un, buğday ununa antosiyanince zengin kaynaklardan elde edilen ekstrenin belirli oranda ilavesi ile üretilmektedir. Farklı üreticiler tarafından farklı kaynaklardan […]
Bu yazımızda şirketimiz tarafından geliştirilmekte olan kırınım pencereli kurutmanın (refractance window drying) gıda endüstrisi özelinde kullanımı ve diğer kurutma yöntemlerine […]
Takviye edici gıdalar ya da diğer adıyla gıda takviyeleri, gıdalarda doğal olarak bulunan vitamin, mineral, fenolik ve yağ asidi gibi […]
Günümüzde, obezite, diyabet ve kanser gibi kronik hastalıkların görülme riski her geçen gün artmakta ve bu hastalıklar dünya genelinde milyonlarca […]
Daha önce Yeşil Mutabakat Nedir? Öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konuları Nelerdir? başlıklı yazımızda da değindiğimiz üzere gıda atıklarının değerlendirilmesi ve […]
Yazı içeriğiNeden glutensiz gıda geliştirilmeli?Glutensiz gıda geliştirme süreciHammaddelerFonksiyonellik arttırmaHidrokolloidlerEkşi hamurSonuçKaynaklar Neden glutensiz gıda geliştirilmeli? Gluten intoleransı ya da çölyak hastalığı; […]
Son yıllarda dünya genelinde artan sağlık problemleri nedeniyle insanlar artık sağlıklı beslenmeye yönelmiş ve daha çok önem vermeye başlamış durumdadır. […]
Bu yazımızda öncelikle tahıl ve baklagillerin beslenmedeki önemi ele alınmış olup, daha sonra çimlendirilmiş tahıl ve baklagilleirn üretimi, besinsel ve […]
Yazı içeriğiObezite nedir?Obezitenin nedenleri ve obezite kaynaklı problemlerDiyabet Obezite ve diyabete karşı yapılabileceklerObezite ve diyabet karşıtı gıda geliştirme stratejileriSonuç Obezite […]