Haberler

10.01.2022TÜBİTAK

TÜBİTAK 1507 kapsamında sunduğumuz projemiz desteklenmiştir.

TÜBİTAK 1507 programına sunduğumuz “Kırınım Pencereli Kurutma ile Stabilize Toz Ekşi Maya Üretimi ve Ekşi Mayalı Ekmek Üretiminde Yeni Yaklaşımlar” başlıklı proje önerimiz desteklenmeye hak kazandı.

Ekşi hamur ve ekşi hamur ile üretilen ürünlere karşı talep her geçen gün artmaktadır. Bu durumun ekşi hamurun fonksiyonel özellikleri başta olmak üzere birçok nedeni bulunmaktadır. Ekşi hamur belirli oranlarda hazırlanan un ve su karışımının laktik asit bakterileri ve mayalar tarafından fermente edilmesi sonucu elde edilmektedir. Fermentasyon sırasında meydana gelen mikrobiyal aktivite sayesinde sayısız çeşitte metabolit üretilmekte olup bu metabolitlerin varlığı ekşi hamur ekmeğini besinsel ve aromatik açıdan geliştirmektedir.

Yapılan çalışmalarda ekşi hamurda 500’den fazla aromatik bileşen bulunduğu, insan sağlığına faydalı laktik asit bakterilerince zengin olduğu ve mayalanma süresince fitik asit gibi anti-besinsel faktörleri azaldığı belirlenmiştir. Daha da ötesi son yıllarda ekşi hamurdan üretilen ürünlerin glisemik indeksi düşürücü etkisi olduğu da tespit edilmiştir. Bu durum ilerleyen yıllarda ekşi hamurun daha fazla hayatımıza gireceğini göstermektedir.

Ekşi hamur mayası, Tip 1, Tip 2 ve Tip 3 olarak sınıflandırılmaktadır. Tip 1 ve 2 sıvı formda olup, soğukta depolanmaya ve depolanma süresince ekstra işlemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Tip 3 ise sıvı ekşi hamur mayasının uygun yöntemle kurutulması ile üretilen toz formda ve daha uzun ömürlü tipidir. Ancak toz ekşi hamur mayası üretiminde kullanılan yöntemler mikroflorada ciddi oranda inaktivasyona ve tat-aroma kayıplarına neden olmaktadır.

Bu projemiz kapsamında toz ekşi hamur mayası üretimindeki bu tür problemler, yenilikçi bir teknik olan kırınım pencereli kurutma (KPK) ile önemli oranda bertaraf etmeyi amaçlamaktayız. KPK, düşük maliyet, kısa işlem süresi ve ısıya hassas bileşenlere minimum etki nedeniyle endüstriyel kurutma tekniklerine iyi bir alternatiftir.

Bu proje kapsamında sadece toz formda ekşi hamur mayası üretimi değil aynı zamanda üretilen ekşi hamur mayasının ekmek üretiminin başından sonuna kadar tüm işlem basamaklarının kaliteli ekşi hamur ekmeği üretimine imkan sağlayacak şekilde optimizasyonu da gerçekleştirilecektir.

Hemen iletişime geç
Glutensiz gıdalarda ekşi hamur kullanımının yaygınlaşacağı öngörülmektedir
01.01.2022InfraRWD

Yeni sitemiz yayında!

TÜBİTAK 1512 projemiz kapsamında tasarım ve üretimini gerçekleştirdiğimiz Kızılötesi Destekli Kırınım Pencereli Kurutma (InfraRWD) sistemimizi tanıtmak için hazırladığımız websitemiz artık yayında!

www.infrarwd.com adresinden ulaşabileceğiniz websitemizde kurutucunun teknolojisi, farklı alanlarda uygulamaları ve çeşitli yazıları bulabilirsiniz.

Siz de bu kurutucunun prosesinizde uygulanabilirliğini merak ediyorsanız ya da işbirliği yapmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hemen iletişime geç
09.12.2021INNOPARK

Konya-Karaman Girişimci-Yatırımcı Buluşması Demoday Programına katılım sağladık

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve İNNOPARK tarafından düzenlenen ve Konya Valiliği tarafından koordine edilen etkinliğe katılarak TÜBİTAK 1512 projemizde geliştirdiğimiz kurutucu hakkında sunum gerçekleştirdik.

Etkinlikte açtığımız standda Kızılötesi Destekli Kırınım Pencereli Kurutma sistemi ile kurutulmuş farklı gıda örneklerini sergiledik. Ayrıca şirket müdürümüz Doç. Dr. İsmail TONTUL tarafından kurutucu hakkında bir sunum yapılmış ve yatırımcı adayları ile diğer katılımcıların konu ile ilgili soruları cevaplanmıştır.

Hemen iletişime geç
Haberler
08.09.2021KOSGEB

KOSGEB ArGe, ÜrGe ve İnovasyon Destek Programına sunduğumuz projemiz desteklenmiştir.

“Vakum impregnasyon ve kırınım pencereli kurutma teknikleri ile katma değerli yeşil muz cipsi prototopi üretimi üzerine bir araştırma” başlıklı proje kapsamında ülkemizde emekleme aşamasında olan vakum impregnasyon tekniği ile kırınım pencereli kurutma teknikleri eş zamanlı kullanarak yeni atıştırmalık ürünler üreteceğiz.

Proje faaliyetleri sonucunda özellikle çocukların yaygın olarak tükettiği şekerleme alternatif meyve bazlı, diyet lif ve vitamince zengin ürünler üretmeyi amaçlıyoruz. Bu meyve atıştırmalıklarına farklı doğal renklendiriciler ile albeni kazandırmayı planlıyoruz. Böylece çocukları için alternatif şekerlemeler arayan ebeveynlere önemli bir alternatif oluşturmayı arzuluyoruz.

Sizinde KOSGEB desteklerinden yararlanma planınız varsa hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hemen iletişime geç
01.07.2021TÜBİTAK

TÜBİTAK 1512 kapsamında sunduğumuz projemiz desteklenmiştir.

TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamında sunduğumuz proje desteklenmiştir.

“Fonksiyonel kuru gıda üretiminde kullanılmak üzere kızılötesi destekli kırınım pencereli kurutma sistemi geliştirilmesi” başlıklı proje kapsamında hızlı, etkili, ve kaliteli gıda tozları üretimine imkan veren ve sürekli çalışabilen bir kurutma sistemi olan kırınım pencereli kurutma (refractance window drying) sisteminin etkinliğini geliştirmek amacıyla modifiye edilmesi amaçlanmaktadır. Proje sonucunda uluslararası pazarda talep görmesi beklenen ve endüstriyel olarak alternatifi bulunmayan yenilikçi bir kurutma sisteminin eldesi beklenmektedir.

Projenin ilerleyen aşamalarında kurutucu ile ilgili gelişmeler www.infrarwd.com adresinde paylaşılacaktır. Desteklerinden ötürü TÜBİTAK’a teşekkür ederiz.

Sizde projelerinizi hayata geçirmek istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçin.

Hemen iletişime geç
Şirketimiz tarafından tasarlanan kızılötesi destekli kırınım pencereli kurutucu (InfraRWD)

İletişim

Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun, sizinle iletişime geçelim.