Devlet destekleri

Devlet destekleri nedir?

Ulusal ve Uluslararası fon programlarından yararlanarak arge süreçlerinizin maliyetini azaltmak ister misiniz? TÜBİTAK, KOSGEB, AB gibi birçok kurum ve kuruluşun birçok hibe ve teşvik programı bulunuyor.

NFDS Arge olarak, bu devlet destekleri arasından şirketinize en uygun programı belirleyebilir ve proje yazım, yönetim sürecinde destek olabiliriz.

Bu programlardan yararlanmanın en önemli koşulu programın gerekliliğine uygun proje dosyasının oluşturulması ve bilimsel/teknik değerlendirmenin başarı ile atlatılmasıdır. NFDS Arge bu süreçlerdeki deneyimi ile süreci başarı ile atlatmanıza yardımcı olur.

devlet destekleri

Gıda endüstrisine ilişkin devlet destekleri teşvik ve hibe olarak iki gruba ayrılabilir.

Arge teşvikleri

Arge süreçlerinizin maliyetini azaltmak için yürüteceğiniz faaliyetlere yönelik desteklerdir.

  • TÜBİTAK destekleri
  • KOSGEB destekleri
  • Uluslararası destekler

Yatırım hibeleri

Gıda ve tarım alanında yapacağınız yatırımlara ve kuracağınız işletmelere yönelik hibelerdir.

  • TKDK destekleri
  • KKYDP destekleri
  • Hamle Programı

Bu sayfada özellikle arge desteklerine odaklanılmıştır. Yatırım hibeleri için yandaki butona tıklayabilirsiniz.

Destek destekleri danışmanlık süreci nasıl işliyor?

Devlet destekli danışmanlığına dair süreç proje fikriniz ya da probleminiz ile bize ulaşmanızla başlamaktadır. Sizden aldığımız ön bilgiler ile bizim tarafımızdan uygun devlet desteği belirlenmekte ve yol haritası çıkarılarak tarafınıza sunulmaktadır. Bu aşamada sözleşme ve gerekirse gizlilik sözleşmesi imzalanarak projeniz hazırlanmaktadır.

NFDS Arge olarak danışmanlık sürecini sadece projenin yazımı ile bırakmıyor, sürecin başından projenin tamamlanmasına kadar her aşamada size destek oluyoruz. Bu süreci aşağıda özet şekilde bulabilirsiniz.

  • 1
    Kurgulama

    Proje fikrinin bilimsel literatür ışığında geliştirilmesi ve arge sistematiğinin kurgulanması

  • 2
    Projenin yazımı

    Projenin sunulacağı kuruma özgü başvuru formlarının hazırlanması

  • 3
    Projenin savunulması

    Ziyaretli hakem değerlendirme sürecinde projenin savunulması konusunda destek olunması

  • 4
    Projenin yürütülmesi

    Projenin yürütülmesi sürecinde bilimsel danışmanlık, teknik rapor hazırlama ve analizler konusunda destek sağlanması

Destek destekleri danışmanlık süreci neleri kapsıyor?

  • Ar-Ge proje fikrinizi uzman kadromuzla olgunlaştırırız.
  • Makale, patent, yayın gibi literatür araştırması yaparak projenizin özgün yönleri, yol haritasını ve Ar-Ge sistematiğini kurgularız.
  • İlgili kurumun kurallarına uygun şekilde projenizi hazırlarız.
  • Projenizi ilgili kurumun sistemine girer ve istenebilecek revizyonları gerçekleştiririz.
  • Hakem ziyareti ve denetleme kurulu öncesi proje sunumu ön hazırlık tamamlar ve provalarını gerçekleştiririz.
  • Proje, kabulünden sonra gerekli ara dönem teknik raporlarını hazırlarız.
  • Projenin sağlıklı yürütülebilmesi için süresince teknik ve bilimsel danışmanlığı sağlarız.
  • Projenin gerektirdiği analizlerin bir kısmını şirketimizde gerçekleştiririz.
  • Proje başarıyla kapatılana kadar danışmanlık hizmetimizi sürdürürüz.
  • Yeni proje çağrılarında sizi bilgilendirir ve yeni projelerinizi kurgularız.

Destek destekleri danışmanlık sürecinin maliyeti nedir?

Her bir programın gerektirdiği iş gücü ve zaman farklılık göstermektedir. Bu nedenle ücretlerimiz programa göre değişim göstermektedir. Ayrıca proje süresi, proje sürecince gerekecek danışmanlığın niteliği, tarafımızdan gerçekleştirilecek analizler gibi çeşitli hususlar danışmanlık ücretinde farklılığa neden olmaktadır. Ancak tüm ücretlerimizi sözleşme aşamasında tarafınıza bildirerek, onayınıza sunmaktayız.

Başvurabileceğimiz başlıca programlar nelerdir?

TÜBİTAK programları

TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı – TÜBİTAK’ın KOBİ ölçeğindeki kuruluşların arge projelerini desteklediği ana programdır. Proje bütçe sınırı bulunmamaktadır. Proje süreleri en fazla 36 ay olabilir. Destek oranı %75 olup, desteklenen giderler Ar-Ge Kapsamında olmak üzere personel, seyahat, malzeme, yazılım, makine teçhizat, danışmanlık/ hizmet alımı ve test giderleridir. Bu program hakkında daha detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Program – TÜBİTAK’ın KOBİ ölçeğindeki kuruluşların daha küçük ölçekli arge projelerini desteklediği programdır. Proje bütçe sınırı 600 bin TL’dir. Proje süreleri en fazla 18ay olabilir. Destek oranı %75 olup, desteklenen giderler Ar-Ge Kapsamında olmak üzere personel, seyahat, malzeme, yazılım, makine teçhizat, danışmanlık/ hizmet alımı ve test giderleridir. Bu program hakkında daha detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İşbirliği Destek Program – TÜBİTAK’ın KOBİ ya da sanayi ölçeğindeki kuruluşların arge ihtiyaçlarını üniversiteler ile karşılamasını sağlayan programıdır. Proje bütçe sınırı bulunmamakla birlikte, TÜBİTAK tarafından alınabilecek maksimum destek 750 bin TL’dir. Proje süreleri en fazla 24 ay olabilir. Destek oranı KOBİ ölçeğinde kuruluşlar için %75, sanayi ölçeğinde kuruluşlar için ise %60’tır. Desteklenen giderler Ar-Ge Kapsamında olmak üzere personel, bursiyer, seyahat, malzeme, yazılım, makine teçhizat, danışmanlık/ hizmet alımı ve test giderleridir.

1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı – Arge yapma yeteneği düşük şirketlerin hızlı ticarileşebilir ürünler için arge faaliyetlerini arge yeteneği yüksek şirketlere yaptırmasını sağlamak amaçlı çağrılı bir programdır. Proje bütçe sınırı 2,5 milyon tldir. Proje süreleri en fazla 36 ay olup, bunun 24 ayı arge çalışmaları içindir. Proje bütçesinin %40’ı TÜBİTAK tarafından karşılanmakta olup, %40’ı müşteri kuruluş, %20’si ise tedarikçi kuruluş tarafından karşılanmalıdır. Desteklenen giderler Ar-Ge Kapsamında olmak üzere personel, bursiyer, seyahat, malzeme, yazılım, makine teçhizat, danışmanlık/ hizmet alımı ve test giderleridir. Bu program hakkında daha detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

KOSGEB programları

Arge Ürge ve İnovasyon Destek Programı – Başvuruya sürekli açık program aracılığı ile arge süreçlerinizin maliyetlerini azaltabilirsiniz. Programın destek üst sınırı 750 bin TL olup, destek oranı %75’in üzerindedir. Proje süresi 8 ile 24 ay arasındadır. Desteklenen giderler makine ve teçhizat alımları, personel giderleri, hammadde ve sarf alımları, test analiz giderleri, sınai mülkiyet hakları giderleri ve diğer giderlerdir. Bu program hakkında daha detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TAGEM

AR-GE Destek Programı – Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen öncelikli alanlarda yürütülen projelerdir. Öncelikli alanlar her çağrı döneminde değişmektedir. Özel sektör için bütçe üst limiti 3 milyon TL, destek oranı %70’dir. Proje süresi en fazla 36 aydır. Desteklenen giderler makine, teçhizat ve yazılım alımları, tarımsal alet kiralama ücretleri, sarf malzeme alımları, hizmet alımı giderleri, bakım onarım ücretleri ve tescil, patent ve sertifikasyon ücretleridir.

Uluslararası programlar

AB Horizon Avrupa – Dünyanın en büyük destek programı olan AB Horizon Avrupa, çağrılı usule göre proje başvurusu almaktadır. Projeler uluslararası konsorsiyum içermelidir.

Bu hizmet size göre mi? Hemen bize ulaşın

İletişim

Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun, sizinle iletişime geçelim.