Bitkisel Sütlerin Çeşitleri ve Üretimi

2 yıl önce
admin

Bitkisel sütler son 10 yılın en fazla artış gösteren gıda gruplarından birisini oluşturmaktadır. Değişen beslenme trendleri ve artan çevre bilincinden…

Alternatif Protein Pazarının 7 Trendi

Küresel bir gıda tedarikçisi olan ADM 7 Şubatta yayınladığı bir raporda alternatif protein pazarına ilişkin 7 trendi ele alıyor. Bilindiği…

2 yıl önce

Paleo diyete uygun gıdalar: Dünyadan 9 örnek

Paleo diyet, paleolitik dönemde bulunmayan yiyeceklerden uzak durmayı amaçlayan düşük karbonhidratlı ve ağırlıklı olarak çiğ besinlerin tüketildiği bir beslenme şeklidir.…

2 yıl önce

Minimal işlenmiş gıdalar

Minimal işlenmiş gıdalar, adından da anlaşılacağı üzere marketlerde bulunan geleneksel ürünlere kıyasla daha az işleme uğratılmış kullanılan bir terimdir. Bu…

2 yıl önce

Süper gıdalar

Süper gıdalar terimi öncelikle bir pazarlama stratejisi olarak gündeme gelmiştir. İlk ortaya çıkışı Amerikan United Fruit Company adlı firmanın muzun…

2 yıl önce

Alternatif probiyotik gıdalar

Probiyotik gıda sektörü, fonksiyonel gıda pazarının en fazla yer kaplayan ve en hızlı büyüyen kısmını oluşturmaktadır. Günümüzde marketlerde yer alan…

2 yıl önce

Arge nedir? Projem arge projesi mi?

Birçok şirket TÜBİTAK ve KOSGEB desteklerinden yararlanmayı arzuluyor. Ancak her iki kuruluşta projenin değerlendirilmesi sırasında ar-ge niteliğine önem vermektedir. Bu…

2 yıl önce

Metaverse Gıda Endüstrisine Nasıl Yardımcı Olabilir?

Metaverse, kripto para birimleri ve gıda endüstrisi, birbirinden çok farklı iki kavram gibi gözükebilir. Gerçekten de bu iki kavramdan biri…

2 yıl önce

Toz ekşi hamur üretim teknolojisi

Bu yazımızda ekşi hamur pazarı dinamikleri, ekşi hamurun önemi, üretimi ve toz ekşi hamur üretim teknoloji ele alınmıştır. Ekşi hamur…

2 yıl önce

Karbon Ayak İzi, Yeşil Mutabakat ve Gıda Endüstrisi

Yeşil mutabakat (Green Deal), tüm kaynakların etkin bir şekilde kullanılabilmesi ve her anlamda sürdürülebilir bir Dünya sağlanması için geliştirilmiş ve…

2 yıl önce